Kan fönsterputs vara roligt?

Om du och din familj tycker att sådant som städning och fönsterputs är tråkigt så bestäm en gemensam städdag för att göra jobbet. Tillsammans är det roligare.

Det är många som tycker att det är tråkigt att städa, eller som i alla fall tycker att det inte precis är den roligaste sysselsättning man kan ägna sig åt en ledig dag. Hur man tar sig an den städningen kan också skilja sig åt rätt mycket från person till person, eller från familj till familj.

En del ser till att alltid hålla i ordning, enligt tankesättet att man tar med saker och lägger dem på sina rätta platser när man ändå ska gå från ett rum till ett annat. Man håller det helt enkelt undanplockat hela tiden. En vinst med det är att det blir lättare att dammsuga och dammtorka när det inte är så stökigt.

Andra väljer att inte låta tankar på städning fördunkla vardagen. Saker får ligga där de hamnar och man blundar för dammråttor i hörnen. I bästa fall tar man i alla fall itu med det hela genom en rejäl storstädning då och då. Fast det kan ta emot rejält att både behöva röja upp bland alla saker som ligger huller om buller och som täcker nästintill varje yta.

Gör en lista med fönsterputs och annat

Ifall du och din familj hör till den senare typen av människor, alltså de som städar ordentligt men inte särskilt ofta, så går det faktiskt att göra jobbet roligare. Det blir inte nödvändigtvis enklare, men känns inte lika trist. Naturligtvis handlar det om att göra städningen till ett gemensamt projekt, som alla i familjen deltar i.

Uppgifterna som ska utföras noteras som en checklista. Där skrivs det upp allt från undanplockning av saker, städning av badrum, rengöring av kök, fönsterputs, och så vidare. Börja med att låta varje familjemedlem välja det som hen föredrar att göra. Om det blir uppgifter kvar på slutet så kan de lottas ut.

Sätt på någon musik som alla gillar. Sjung med i låtarna. Det mesta känns faktiskt roligare till musik. Se till att ha köpt hem fika och pausa flera gånger. När allt är klart och alla har duschat av sig svetten så firar ni bedriften genom att gå ut och äta. Ett restaurangbesök skapar ju inte heller någon disk eller ett nedkladdat kök, eller hur?

Mer information om fönsterputs kan du hitta på: renafönster.se