Gör vardagsbestyren roligare

Att putsa på emaljen dagligen med tandborsten är viktigt för en bra tandhälsa. Ibland orkar man knappt ens tänka tanken på tandborstningen. Här kommer tips för en roligare tandborstning.

Allting blir så mycket roligare med lite humor det vet ju alla. Ska man borsta tänderna finns det roliga sånger om tandborstning att ta till. James & Karin gav 1974 ut ett album där bland annat ”Älgarna demonstrerar” är med men även den svängiga ”Tandborstvisan”. Sjunger man den sistnämnda för sitt barn två gånger så har man borstat i två minuter eftersom visan är 1 minut och 14 sekunder lång.
Som vuxen kanske det känns fånigt att sjunga Tandborstvisan, men det finns hjälp även för vuxna. Har man humor så kanske Elvis sång ”Love me tänder” fungerar? Fler tips på sånger för humorister är Eva Dahlgrens ”Vem tänder stjärnorna” och julsången ”Vi tänder ett ljus i advent”. Vill man ha andra tips är det bara att söka på en musiktjänst på ”tänder” eller ”tandborstning” för att få bra förslag.

Tandborsten är ett flygplan

Söker man upp tandvård i Bromma för att få tips på hur man gör tandborstningen för barn roligare kan ett tips vara att leka flygplan. Åk till flygplatsen och titta när planen startar och landar. Då kan barnen relatera till hur tandborsten ”flyger” in i munnen.
För att borsta upp och ner på tänderna kan man låtsas att tandborsten hamnar i turbulens och skuttar till i en luftgrop. Till och med en envis tandborstsvägrare kommer tycka att tandborstningen är roligare!