En olycka händer snabbt

Konsten att tugga med en lös tand är nog en av de allra svåraste. Men om du råkar ut för en olycka, där din tand skadas, så kan det bli verklighet. Om du inte kontaktar tandvården för en tid.

Den där soliga dagen när du bara skulle ha det härligt och leka med dina barn förbyttes mot gråt och smärta. Gråt från ditt barn som råkade skalla dig och fick ont i sitt huvud. Och smärta i din mun när du bet ihop på grund av smällen, så hårt att en tand blev lös. Med blodsmak i munnen och en dunkande smärta får ni nu packa ihop allt och bege er hemåt igen. Väl där hemma är det första du ska göra att leta upp en akuttandläkare i Malmö för att se ifall det finns en tid för dig.

Vänta inte i onödan

En tand som är trasig kan ställa till mycket onödig ytterligare skada och smärta och därför ska du inte vänta med att kontakta din tandläkare, ifall det behövs. Är det utanför ordinarie arbetstid eller din tandläkare är utan tider, så finns det alltid akut hjälp att få på annat sätt. En tand som är lös kan innebära mycket smärta men även en svårighet att äta, dricka eller till och med att tala. Beroende på hur skadan ser ut så kan det i vissa fall gå att fixera tanden igen. Eller så får den helt enkelt dras ut. Ett beslut som kan vara lite tufft.