Därför ska du anlita en professionell målare i Stockholm

Det lönar sig att anlita en riktig målare i Stockholm när det är dags att måla om. Detta eftersom både slutresultatet och hållbarheten blir mycket bättre.

Måleriarbetet som utförts av en riktig målare blir både snyggare och mer hållbara. Det beror på att en utbildad målare vet hur viktigt det är med underarbetet och att använda rätt typ av färg och redskap. Detta gäller alla typer av måleriarbeten, både inomhus och utomhus. 

Annars får man inte till ett perfekt och hållbart slutresultat. 

Som lekman och hemmafixare är det annars vanligt att tålamodet tryter och att man slarvar med förarbetet som ofta tar mycket längre tid än själva målandet. Då får man heller inte till det där lyftet som man kanske hade hoppats på. Är det fasaden och huset man målar om kan ett slarvigt underarbete leda till att man får problem med fukt och mögel.

Så hittar du rätt målare till ditt renoveringsprojekt

Det finns gott om firmor som erbjuder måleriarbeten men det gäller att se upp då det inte är alla som är lika kunniga. Den målerifirma man anlitar måste vara specialiserad på den typ av måleri som man vill ha hjälp med. På målarens hemsida brukar man kunna se om firman är specialiserad på fasadmålning, trapphusmålning eller målning och tapetsering inomhus. 

Att gå på rekommendationer från vänner och familj är nästan alltid det bästa när man letar efter en pålitlig och kunnig målare. Man kan även be målaren om referenser från tidigare kunder men då är det viktigt att man även ringer upp dessa och ställer frågor. Gäller det en trapphusmålning i ett hyreshus kan det även vara bra att besöka en fastighet där målerifirman utfört renoveringsarbeten.

Detta kan en målare hjälpa dig med

En målare kan så klart hjälpa till med olika typer av måleriarbeten inom- och utomhus. Likaså att renovera och måla gamla fönster. Det många inte känner till är att en målare även kan hjälpa till med färgsättning och att välja rätt kulör. Att själv välja färg efter en liten ruta på en färgkarta är svårt. 

Kulörer påverkas även av färgerna på inredningen men också av ljuset från fönstret och olika typer av lampor. Därför kan det vara bra att först provmåla på en lite större yta på väggen och sedan studera hur kulören förändras under dagen i takt med att ljuset skiftar.

Att anlita en målare behöver inte vara dyrt

Att förändra och fräscha upp hemmet med ny färg är relativt billigt. Med hjälp av rot-avdraget får man dessutom dra av del av arbetskostnaden för målaren. Hur mycket det i slutänden kostar brukar bero på hur omfattande arbetet är och hur lång tid det tar. 

Men det kan också löna sig att ta in offerter från några olika målerifirmor och jämföra priser. Fast då är det viktigt att också ta reda på om målaren använder kvalitetsfärg och lämnar garanti på arbetet. Detta eftersom ett måleriarbete som är hållbart och håller sig snyggt länge, alltid är billigast i längden.